Service
0
Sluiten
  Sophie - Vrijdag 26 Februari 2021

  Cadeautips voor een eerste verjaardag

  1. Wandelwagentje

  Veel kindjes zetten hun eerste stapjes rond de leeftijd van 1 jaar. Een loopwagentje geeft hen een extra houvast en zorgt ervoor dat ze op een speelse manier kunnen oefenen op evenwicht en balans. Het loopwagentje van Done by Deer is daarom een perfect cadeau voor die eerste verjaardag.

  De hendel kan in 2 positief gezet worden, ideaal om mee te groeien met je kleintje.
  Safety first: de wielen zijn gemaakt van stevig rubber, waardoor het loopwagentje een goede grif heeft op de grond en niet te snel vooruit schiet. Op de achterwielen zit een remsysteem en de voorwielen dienen als bumper. Zo blijven kasten en ander meubilair gespaard van blutsen en krassen, halleluja!

   

  Done by Deer - Loopwagentje Croco

   

  Wanneer je kleintje het stappen onder de knie heeft, kan het wandelwagentje nog lange tijd gebruikt worden als speelgoed. Door het open bakje vooraan kan het nog gebruikt worden om speelgoed, blokken, knuffels, ... te vervoeren. En waarom niet als winkelwagentje gebruiken om de boodschappen in te laden en te vervoeren?

   

  2. Stapel speelgoed

  Stapel speelgoed is ideaal om op een speelse manier de oog-handcoördinatie, fijne motoriek en het probleemoplossend denken te oefenen. Er zijn stapelbare blokken en stapelringen.

  2.1 Stapelblokken

  Hoe leuk is het om alle blokken op elkaar te plaatsen en ze nadien terug om te gooien? Pret gegarandeerd! In het begin kan je als ouder nog helpen met het bouwen van de toren, maar nadien zal je kleintje dit stilletjes aan zelf beginnen kunnen. Hoe ouder ze worden, hoe meer speelmogelijkheden kindjes zien in stapelblokken. Ze kunnen van klein naar groot gestapeld worden, ze kunnen in elkaar gezet worden, er kunnen dingen in verstopt worden, ... 
  Laat de fantasie van je kleintje de vrije loop!

  Stapelblokken Wee Gallery  Stapelblokken Kid's Concept

   

  2.2 Stapel ringen

  Ook dit speelgoed groeit mee met je mini. In het begin kan de fijne motoriek geoefend worden door de ringen terug over de stok te krijgen en om ze er af te halen. Nadien kan er gesorteerd worden van klein naar groot, groot naar klein en kunnen kleuren benoemd worden.

  Mushie stapelringen  Stapelringen Kid's Concept

   

  3. Badspeelgoed

  Baby's/peuters van 1 jaar kunnen perfect recht zitten in bad en hebben er extra veel plezier in om te spetteren en te spatteren in het water (sorry ouders, de opkuis achteraf is voor jullie).
  Badspeelgoed is dan ook een super populair en leuk cadeau voor een eerste verjaardag.

  3.1 Badpuzzels

  Quut toys heeft de leukste badpuzzels op de markt gebracht. Ze zijn gemaakt van zacht schuim waardoor ze op het water drijven en de natte figuren gemakkelijk aan de zijkant van de douche of het bad kunnen geplakt worden.

  De leuke vormen nodigen uit tot creatief spel en op een speelse manier stimuleren ze ook de fijne motoriek.

  Badpuzzel Quut

   

  Badpuzzel Quut

  3.2 Magische badboekjes

  De magische badboekjes zorgen elke keer opnieuw voor verwondering en plezier. De zwart-wit tekeningen komen tot leven wanneer je het boekje nat maakt. Ideaal om mee te nemen in bad. Wee Gallery heeft verschillende versies van de badboekjes gemaakt. Ontdek ze hier.

  Badboekje Wee Gallery

  3.3 Drijvend badspeelgoed

  Van boten en onderzeeërs tot de leukste diertjes om mee te nemen in bad.

  Badspeelgoed PlanToys

   

  Badspeelgoed Tikiri

  Meer badspeelgoed kan je hier vinden.

   

  4. Vormen sorteren

  Vormen en figuren sorteren in een vormendoos is heel leuk peuterspeelgoed. Zo leren ze op een speelse manier vormen en kleuren kennen. Bovendien stimuleert het de oog-handcoördinatie én is het super leuk om mee te spelen.

  Vormendoos Croco Done by Deer

   

  Vormenstoof dieren Kid's Concept

   

  Vormendoos Tender Leaf Toys

  5. MODU

  MODU is uitverkozen tot hét speelgoed van het jaar in 2020. Het werd ontwikkeld in Kopenhagen door een jong team van designers, dromers en doeners die hetzelfde doel voor ogen hebben: speels en duurzaam speelgoed ontwerpen dat motorische skills bij kinderen helpt ontwikkelen en ondersteunen.

  Waar het bij MODU om draait is echt 'active play' en open ended play. De zachte blokken uit schuim zijn vormen namelijk een uitdaging op creatief én motorisch vlak. Ze kunnen opgebouwd worden aan de hand van het bijgeleverde boekje met creaties. Maar wat het nog leuker maakt: kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en zelf een creatieve constructie in elkaar steken.

  Wat MODU nog zo speciaal maakt, is dat het echt mee groeit met kindjes zodat er jaren mee kan gespeeld worden. Dat maakt het extra duurzaam en innovatief.

  De modulaire blokken zijn gemaakt uit ecologisch materiaal, top!

  MODU blokken

   

   

  Ziezo, dat waren onze 5 favoriete cadeautjes voor een eerste verjaardag. Hopelijk heb je er wat inspiratie uit kunnen halen.

  Wist je trouwens dat je bij ons ook gemakkelijk een online speelgoedlijstje kan maken? Zo kan je al het favoriete speelgoed van je mini in een verlanglijstje gieten en dit doorsturen naar familie en vrienden.

   

  Enkele voordelen van een online speelgoedlijstje bij MiniMinoe:

  - Aankoopbon t.w.v. 10% na het afsluiten van je lijst.

  - Geen aankoopverplichting.

  - Geen minimumbedrag.

  - Gemakkelijk online aan te passen.

  - We staan altijd voor je klaar indien je vragen hebt.

   

  Ontdek hier hoe je een speelgoedlijstje kan aanmaken.

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »